Sanse EGALE

In fata lui Dumnezeu toti suntem egali.balanta

Toti stim asta, dar in viata de zi cu zi alegem mereu intre trei stari prin care ne comparam pe noi insine cu ceilalti: „mai prejos decat”, „la fel” si „deasupra”.

Putini oameni au taria sa-si doreasca a fi „ei insisi”. In cazul persoanelor in general, comparatia cu semenii genereaza, fara motiv, complexul de inferioritate. Acest sentiment nu apare din cauza infirmitatii, ci mai mult din pricina autocompasiunii exagerate.

Adevarata problema nu este infrangerea complexului de inferioritate, ci descoperirea motivului pentru care individul a ales sa se simta inferior celorlalti oameni si si-a impus o mutilare psihica al carei efect este anularea initiativelor.

Societatea ne percepe pe fiecare asa cum ii aratam noi ca suntem. Facilitatile, programele, initiativele costisitoare ale organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale NU au rolul de a transforma copilul, tanarul, adultul cu dizabilitati, ci de a-l integra printre ceilalti asa cum este el insusi, valorificand aptitudinile si capacitatile fiecaruia.

Ce inseama comparatia? Conform DEX, reprezinta o examinare a doua sau a mai multe lucruri, fiinte sau fenomene, facuta cu scopul de a se stabili asemanarile si deosebirile dintre ele.

Care credeti ca sunt asemanarile sau deosebirile dintre persoane?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: