A da vs a primi

Azi am sa va scriu despre aceste doua verbe foarte importante in viata fiecarui om.

Si inainte de a le trata as vrea sa va spun despre doua mari: Marea Galileei si Marea Moarta.

Sunt doua diferente majore intre ele, stiti care sunt acele diferente? Marea Galileei este o mare dulce. Marea Moarta este o mare sarata. In marea Galileei este o vegetatie foarte bugata, pesti, plante,.. iar despre Marea Moarta se poate spune ca este o mare moarta la propriu pentru ca nu exista vegetatie.

Am vrut ca sa va spun despre cele doua mari pentru ca sufletul omului poate sa se identifice cu o mare din exemplele mele.

Trebuie sa stitii ca Marea Galileei se gaseste la o altitudine mai mare decat Marea Moarta iar Marea Moarta are o adancime foarte mare.

Atata timp pana cand Marea Galileei primeste apa buna de la Raul Jordan si pe cealalta partea iese raul Jordan care se varsa in Marea Moarta, o sa aiba o vegetatie bogata. Iar Marea Moarta, care tot timpul primeste apa buna si nu da, mai departe, este nevoita sa evaporeze apa in plus, si cu asta tinand nivelul sarii ridicat si din aceasta cauza este o mare moarta.

Sufletul nostru nu trebuie sa fie asemanator Marii Moarte. Nu spun ca tot ce primim trebuie sa dam mai departe dar cateodata o vorba buna poate valora toate mesele dintr-o zi. Nu vi se intampla nimica daca o sa spuneti „Bravo Ionica!” sau „Multumesc Maria” sau „Bafta la examen” sau „Felicitari!”.

Nu stiu cand a fost ultima data cand ati multumuit parintilor vostri ceea ce fac pentru voi, dar cred ca merita cu siguranta macar un multumesc .

Daca dai, ai primit!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: